nlc.hu
Aktuális

Február eleji időjárás

Havazás és ónos eső előzi meg a komoly lehűlést

Vasárnap mindenféle csapadék várható és komoly lehűlés jön.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délután az északi megyékben már vékonyodik, csökken a felhőzet. Többfelé várható havazás, havas eső, illetve a déli megyékben eső, néhol ónos eső is. Délután egyre inkább a legdélibb országrészre valamint a Tiszántúl déli felére húzódik vissza a csapadék, eső ekkor már csak a Dél-Alföldön valószínű. Összességében a legkevesebb csapadék az északi határszélen, az északkeleti országrészben, a legtöbb a Dél-Dunántúlon várható. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, ami helyenként hordhatja a havat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között valószínű. Késő estére -8, +1 fokra hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Hétfőn észak, északnyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap, de a Tiszántúlon többnyire erősen felhős marad az ég. Eleinte délkeleten még több helyen várható havazás, havas eső, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Az ország nagy részén mérsékelt marad a változó irányú szél, de a Fertő körül a déli, északkeleten az északi szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -7 fok között, de a havas, kevésbé felhős tájakon -12 fok közelében alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.

Havazás és ónos eső várható

Havazás és ónos eső várható

Kedd hajnalban ködfoltok képződhetnek, majd napközben általában változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés is lehet, majd délután nyugaton megnövekszik a felhőzet. Legfeljebb néhol alakulhat ki jelentéktelen csapadék. Néhol megélénkül a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -6 fok között alakulhat, de a kevésbé felhős, havas részeken jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul.

Szerdán éjszaka mindenütt megnövekszik, napközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Szórványosan valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, de az Északi-középhegységben hidegebb is lehet.

Csütörtökön változóan felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Elszórtan alakulhat ki eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul.

Így védekezz a hideg ellen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top