nlc.hu
Aktuális

Február eleji időjárás

Drasztikus fordulat az időjárásban: akár 15 fok is lehet a jövő héten

Melegszik az idő a jövő héten. Ismét benéz a tavasz.

A következő napokban a havas tájakon komolyabb mínuszok is lesznek, de aztán fokozatosan melegszik az idő február első hetében, néhol akár 15 fok körüli csúcsértékek is várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

hóvirág

Már kinyílt a hóvirág Debrecenben – Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Hétfőn főként a Tiszántúlon több helyen számítani lehet hószállingózásra, havazásra, a délkeleti határvidéken havas eső, ónos eső is előfordulhat. Délután már ott sem valószínű számottevő csapadék. Estétől több helyen köd képződhet. A leghidegebb órákban általában mínusz 7 és 0 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, kevésbé felhős, szélvédett részeken akár mínusz 12 fokig is lehűlhet a levegő. Napközben 0 és 5 fok közötti értékek várhatók.

Kedden hajnalban helyenként köd képződhet, máshol általában gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütés várható. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 6 és 0 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas részeken jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között várható.

Szerdán szórványos jelleggel – főleg az ország északi felében – valószínű eső, zápor, éjszaka az Északi-középhegységben gyenge ónos eső sem kizárt. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 3, a maximumhőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, de az Északi-középhegységben hidegebb is lehet.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett főleg az ország északi felében alakulhat ki elszórt jelleggel kisebb eső, zápor. A leghidegebb órákban 0 és plusz 8, napközben plusz 6 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb, nyugaton az enyhébb idő.

Pénteken elszórtan várható kisebb eső, futó zápor. A minimumok 0 és plusz 5, a maximumértékek jellemzően plusz 6 és 12 fok között alakulnak, de északkeleten hidegebb is lehet.

Szombaton szórványosan valószínű eső, zápor, északkeleten havas eső, hó sem kizárt. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet többnyire plusz 5 és 12 fok között alakul.

Vasárnap szórványosan várható eső, zápor. A leghidegebb órákban 0 és plusz 7 fok között lesz a hőmérséklet, napközben plusz 4 és 14 fok között alakulnak a csúcsértékek.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top