nlc.hu
Aktuális

Meghalt egy csecsemő a megkeresztelése közben

Meghalt egy hathetes csecsemő a megkeresztelése közben Romániában

Hiába szállítottak kórházba.
ortodox keresztelő, gyerek

A Főtér írta meg a tragikus hírt, miszerint egy moldvai pópa a romániai Szucseván olyan intenzitással merített bele egy csecsemőt többször is a keresztelőmedencébe, hogy egy idő után a gyerek keringése és légzése leállt.

Rohammentőt hívtak hozzá, próbálták újraéleszteni, végül az intenzív osztályon intubálták, sikertelenül. A csecsemő az életét vesztette.

Az orvos szerint víz volt a tüdejében, és olyan súlyos állapotba került, hogy ha túl is élte volna, nagy eséllyel maradandó idegrendszeri károsodással kellett volna számolni. 

Amit még tudni lehet az esetől:

  • A rendőrség  gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz.
  • A pópa állítja: a gyerek keresztelés közben és közvetlenül azt követően is sírt, és csak később vesztette el az eszméletét, ekkor értesítette a mentőket.
  • Nem ez az első ilyen eset, és épp emiatt az ortodox egyház megváltoztatta a belső protokollt, így elvileg csak a csecsemők fejére lehetne vizet önteni.
  • Ám a pópák gyakran figyelmen kívül hagyják a belső szabályt, és a hagyományos alámerítős kereszteléshez ragaszkodnak.

2019-ben is kikerült egy videó, amin azt láthatjuk, hogy egy pópa, Foty Necseporenko többször erőszakkal, durván nyomta víz alá az egyéves kisfiút egy szentpétervári templomban.

A csecsemő bár torkaszakadtából üvöltött, Foty tovább folytatta a tortúrát, hiába kérlelte az anya is, hogy hagyja abba.

Az eset során a csecsemő horzsolásokat szenvedett a nyakán és a vállán.  A papot végül egy évre felfüggesztették.

Fotó:

Óvatosan a vízzel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top