nlc.hu
Aktuális

Március 15-ig a 60 év felettiek megkapják az oltást

Orbán: március 15-ig minden regisztrált 60 év felettit be fognak oltani

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be a miniszterelnök a nagyszabású tervet.

A miniszterelnök az interjúra az operatív törzs üléséről érkezett, és rögtön az elején elmondta, hogy az elmúlt 24 órában 1576 új koronavírus beteget regisztráltak, 98-an hunytak el, 3638-an vannak kórházban és 302-en lélegeztetőgépen. A számok javulása megállt, ugyanakkor kiemelte, hogy már 264 000 magyar beoltásán vagyunk túl, és hivatalosan több mint 275 000 ember már átesett a fertőzésen. A terv az, hogy március elejére egymillióan már védettek legyenek a fertőzéssel szemben – derül ki a hvg beszámolójából.

Orbán Viktor rádióinterjút ad (fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Orbán Viktor rádióinterjút ad (Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Március 15-re pedig minden 60 év feletti magyar állampolgárt, aki regisztrált, be fogunk oltani

– tette hozzá Orbán Viktor. Ha pedig a kínai vakcina is megérkezik addig, a beoltottak és a fertőzésen átesettek száma a tömeges oltásnak köszönhetően meg fogja haladni a kétmillió embert. A miniszterelnök beszámolója szerint a kínai vakcinát még vizsgálják, de az orosszal akár már a jövő hét folyamán megkezdődhet az oltás. A nyitással kapcsolatban azt mondta el, hogy okosan és megfontoltan kell nyitni, ezért is lesz február közepén online nemzeti konzultáció a témáról.

További cikkeink a koronavírus vakcináról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top