nlc.hu
Aktuális

Az Andrássy úti Drechsler-palota felújítása

Felújítják az Andrássy út egyik legszebb palotáját

Elkezdődött az Operaházzal szemközti Drechsler-palota felújítása. Luxushotel lesz benne, de az épület összes eredeti külső díszítményét visszakapja.

Hosszú évek óta ígérik, de most valóban el is kezdődött az Operaházzal szemközti Drechsler-palota felújítása – írja a Népszava.

A lap szerint a kivitelezéssel megbízott DVM Group decemberben vette át a munkaterületet, és január első napjaiban hozzá is láttak a munkának. Két óriási darut már fel is állítottak az egykori bérház két sarkára, elsőként a tetőszerkezet bontásához kezdtek neki.

A Drechsler-palota a budapesti Andrássy úton

A Drechsler-palota 2019 októberében. Felújítása után luxushotelként működik tovább, az épületben volt 1949-2002 között az Állami Balett Intézet (Fotó: MTVA / Bizományosi: Róka László)

Az épület 2002 óta üresen áll, amikor a lakók után az épületből – 1949 óta ott működő – balettintézetet is kiköltöztették. A felújítás után a Lechner Ödön tervezte palota a W Hotels Worldwide szállodalánc tagjaként működhet tovább. A műemléképület a felújítás során az összes eredeti külső díszítményét visszakapja, és a beruházó elvégzi az épület körüli közterek rendezését is.

Az épületen rendkívül nyomott áron, 220 millióért adott túl a terézvárosi önkormányzat 1997-ben. Azóta hatszor cserélt gazdát, 2007-ben már 7,5 milliárdot fizettek érte. Jelenlegi tulajdonosa a katari uralkodócsalád érdekeltségében lévő, luxembourgi bejegyzésű Balett Properties SA., amely 2014-ben vette meg a műemléképületet.

Még több gyönyörű budapesti épület:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top