nlc.hu
Aktuális

Állati maradványok között találták meg a nő holttestét

Egy ló teteme alól ásták ki a rendőrök az eltűnt nő holttestét Veresegyházon

Megölte az élettársát egy 49 éves férfi, majd a nő holttestét egy állati tetemek sírhelyeként használt gödörbe temette.

Eltűnés miatti körözési eljárásnak indult egy rendőrségi ügy, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés lett belőle. A 49 éves asszony eltűnését a féltestvére jelentette január 11-én, mert akkor már hónapok óta nem hallott felőle a rokonság. A rendőrök kikérdezték az eltűnt nő élettársát is, aki azt mondta, 2020 nyarán a nő elhagyta, azóta nem tud róla semmit. A rendőröknek azonban gyanúsak voltak a körülmények, például az, hogy a rokonok elmondása szerint a nő tavaly novemberben még együtt élt a párjával, a holmijai pedig az eltűnés bejelentésekor is az élettársánál voltak.

Holttest kiásása

A kutató-mentők segítségével ásták ki a rendőrök az eltűnt nő holttestét (Fotó: Police.hu)

Újabb kihallgatás következett, amelyen a férfi egy másik történettel adott magyarázatot volt barátnője eltűnésére. Eszerint tavaly, egy késő őszi estén aludni tértek, majd hajnalban ébredve a nőt felakasztva találta veresegyházi lakásukban. Állítása szerint még az újraélesztésére is kísérletet tett, ám amikor látta, hogy küzdelme hasztalan, megijedt, és a holttestet egy közeli gödörbe dobta.

A 49 éves férfi megmutatta az állati tetemek sírhelyeként is funkcionáló gödröt, ahová a rendőrökön kívül a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai is felsorakoztak. A nő holttestét kora reggelre sikerült kiásni egy ló maradványai alól. Az áldozat testén több olyan sérülést találtak, amelyek egyértelműen bántalmazásból eredhettek, az igazságügyi orvosszakértő kizárta az önkezűséget.

A bizonyítékok hatására a férfi beismerte a bűncselekményt. Vallomása szerint egy ideje már gyakran veszekedtek élettársával, az egyik ilyen alkalommal, 2020. november 5-én eldurvult a vita. Állítása szerint „ki volt kattanva”, amikor lefejelte, majd bakanccsal megrugdosta áldozatát. Az élettelen testet ezután pokrócba csavarta, és begurította abba a gödörbe, ahonnan napra pontosan három hónappal később a rendőrök kiásták. Hulladékkal és gallyakkal letakarta, majd elment dolgozni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az őrizetbe vett 49 éves férfi ellen. A rendőrök kezdeményezik letartóztatását.

(Kiemelt kép: Police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top