nlc.hu
Aktuális

Ferihegyi úti baleset

Bekokainozva, jogosítvány nélkül vezetett a Fradi focistájának halálát okozó taxisofőr

Meghosszabbították a férfi bűnügyi felügyeletét.
Bekokainozva, jogosítvány nélkül vezetett a Fradi focistájának halálát okozó taxisofőr

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal meghosszabbította annak a férfinak a bűnügyi felügyeletét, aki Halgas Tibor, a Ferencváros volt labdarúgójának a halálát okozta egy éve a Ferihegyi úton.

A bírósági közleményben az áll, hogy a taxis 2020. február 4-én az esti órákban a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton előzésbe kezdett, ennek során áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben, az ellenkező irányból érkező másik személygépkocsival, amely a baleset következtében megpördült, a szalagkorlátnak ütközött, majd az annak jobb oldalán lévő fás területen állt meg. A sportoló belehalt sérüléseibe.

A nyomozás során beszerzett toxikológiai szakvélemény alapján a gyanúsított szervezetében – a balesetet követően – kokain bomlásterméke volt kimutatható.

A férfit, akinek taxisként nem volt jogosítványa a bűncselekménykor, cselekménye bizonyítottsága esetén, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

A bíróság megállapítása szerint az ellene indult más büntetőeljárások, valamint kedvezőtlen közlekedési előélete sem bírt esetében kellő visszatartó erővel, ezért döntött – a bűnismétlés veszélye miatt – korábban elrendelt bűnügyi felügyelet meghosszabbításáról.

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top