nlc.hu
Aktuális

Egyes szintű esemény történt Pakson

Volt egy kis gond Pakson, de nincs ok pánikra

Az ember sosem hall szívesen arról, ha egy hozzá közeli atomerőben gikszer adódik, még akkor sem, ha az a probléma egyáltalán nem súlyos, mint éppen most.

A Nemzetközi Nukleáris és Radiológiai Esemény Skálán (International Nuclear Event Scale – INES) 1-es szintű esemény történt Pakson, a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójában – közölte az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) honlapján szerdán. A tárolóban február 12-én  az egyik tárolócsőcsoportnál a lecsökkent védőgáznyomás helyreállítása során az üzemeltető személyzet eltért az Üzemeltetési Feltételek és Korlátok előírásainak műveleti sorától – ismertette az MTI.

Az atomerűmű hármas reaktora (fotó: MTI/Sóki Tamás)

Az atomerűmű hármas reaktora (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A Telepaks paksi hírportál közösségi oldalán azt közölte: az előírások szerint ilyen esetben négyszer lehet utántöltést végezni, ami ezúttal eggyel többször történt meg. A hivatal közleményében hangsúlyozta: az esemény nem gyakorolt hatást a környezetre és a személyzetre, az OAH felügyeli az esemény kivizsgálását. Legutóbb a földrengés idején izgulhattunk a paksi atomerőműért.

Olykor felkapjuk a fejünket arra, mi történik Pakson:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top