nlc.hu
Aktuális

Vakvezető kutyát ért durva kutyatámadás

Megvadult kutya sebesített meg egy vakvezető kutyát, amputációra volt szükség

Meg kellett műteni a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola labradorját.

Kutyatámadás érte Abaújszántón Gyömbért és gazdáját, Kiss Barnabást. A férfi éppen az abaújszántói munkahelyére tartott, amikor az üzem közelében egy nyitva hagyott kertkapun át rájuk rontott egy kutya és megtámadta őt, valamint a vakvezető kutyáját.

Gyömbér és Barnabás

Gyömbér és gazdája, Barnabás (Fotó: Vannai Judit / Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola)

„Akkor vettem észre, amikor már nagyon közel volt hozzánk. Nem ugatott, a hörgését hallottam, és azt éreztem, hogy Gyömbér elém áll. A kutyám mintha megemelkedett volna, én elcsúsztam, kiesett a kezemből a hám és a póráz. Gyömbér elmenekült, a távolból hallottam a nyüszítését, akkor kaphatta el a németjuhász” – mondta Barnabás.

A férfi elesett, de szerencsére nem sérült meg komolyan, azonban kiszolgáltatva érezte magát, mivel nem tudott segíteni Gyömbérnek. Néhány kollégája látta az ablakból, milyen támadás érte a látássérült Barnabást, azonnal kiabálni kezdtek, kirohantak, megpróbálták elriasztani a megvadult kutyát. „Amikor behívtam magamhoz Gyömbért és bementünk az üzembe, a kollégák szóltak, hogy vérzik a kutya. Ezután gyorsan kerítettek állatorvost és hívták a rendőrséget. Gyömbér farkának a végéről 3 cm hosszan volt letépve a bőr, kilátszott a csont, emiatt amputálni kellett a sérült részt” – mesélte Barnabás.

Gyömbér

Gyömbérre állatorvosi kontroll vár 12 nap múlva (Fotó: Vannai Judit / Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola)

Gyömbért és gazdáját megtörte a támadás. Legalább egy hétre kiestek a munkából, jelenleg otthon vannak betegállományban Tornyosnémetiben. A támadó kutya gazdája arról biztosította Barnabást, hogy kifizeti az orvosi költségeket.

Olvass még vakvezető kutyákról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top