nlc.hu
Aktuális

Teljes zárlatot rendelhet el a kormány húsvétig a koronavírus-járvány miatt

Teljes zárlatot rendelhet el a kormány húsvétig a koronavírus-járvány miatt

Bezárhatnak az üzletek, az iskolák.
Kijárási tilalom

Az Index információi szerint a teljes országot lezárják húsvétig a járvány terjedése miatt, ami azt jelenti, hogy bezárhatnak az iskolák, óvodák, üzletek. Várhatóan ezeket a részleteket ismerteti a mai a délelőtt 11 órás Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A járvány harmadik hulláma hazánkat is elérte, csütörtökre 6278 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 152, többségében idős, krónikus beteg. Kórházban 6554 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen.

A szigorításokat korábban is belengették, mivel jelenleg nagymértékben terjed Magyarországon a vírus. Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter kedden a Spirit FM műsorában beszélt a lehetséges szigorításokról. „Ha minden marad a jelenlegi állapotában, akkor a fertőzések száma tovább fog emelkedni, de mivel 70%-kal gyorsabban terjed a vírus, ez már nem ugyanaz a járványgörbe, járványlefutás, fertőzési adatsor, ami az első fázisban vagy a második fázisban volt, hanem egy sokkal gyorsabban pergő folyamat” – fogalmazott. Mint mondta, mérlegelni kell a szigorításokat, mert nemcsak a járványügyi helyzetet kell figyelembe venni, hanem a gazdaságot is.

Fotó: Neményi Márton

Még több hír a koronavírus-járványról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top