nlc.hu
Aktuális

Veszprém: egy autós lelökte a zebrán sétáló gyalogost

Lelökte a zebrán sétáló gyalogost egy autós Veszprémben

A sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott, miután a nőt szó szerint letolta a zebráról.
Kisbusz és kamion ütközött Szolnoknál: többen meghaltak

A Tényekben mutattak be egy megdöbbentő videót, amelyben az látható, hogy egy autós simán letolja a zebráról a gyalogost Veszprém belvárosában. Az elképesztő jelenetet egy másik kocsi fedélzeti kamerája rögzítette.

  • A felvételen jól látható, ahogy egy fiatal lány a gyalogátkelőn megy át, amikor egy autó szó szerint lelöki őt a zebráról.
  • A sofőr segítségnyújtás nélkül elhajtott, ám a rendőrök megtalálták.

A videó készítője nyilatkozott a Tényeknek, és elmondta, hogy ő dudált az autó sofőrjének, ám az nem akart megállni. Az esetet látó férfi egyből odaszaladt a lányhoz, aki elmondása szerint sokkos állapotba került. A 16 éves lány a térdén sérült meg.

A műsorban megszólalt Csörgő László vezetéstechnikai szakértő is, aki elmondta, hogy mindketten hibáztak, a nő még akkor is telefonált, amikor az autó lelökte a zebráról, a férfi pedig abban hibázott, hogy elhajtott a helyszínről és nem győződött meg arról, hogy nem történt személyi sérülés.

A KRESZ szerint első helyen áll az élet és a vagyonvédelem, ezért csukott szemmel nem sétálhatunk le a zebrára, a gyalogos elsődleges feladata figyelni kell a közlekedést, ha nem adják meg az elsőbbséget, el kell engedni az autót. 

A vezető ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárás indult.

Fotó: Police.hu

Óvatosan az utakon:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top