nlc.hu
Aktuális

Golden retriever laboratóriumi asszisztens

Cuki golden retriever védőfelszerelésben segíti az idegtudós laboratóriumi munkáját

A golden retriever egy speciális védőfelszerelésben segíti gazdája munkáját az egyetemen.

Imádni való golden retrievert képeztek ki fogyatékkal élő tulajdonosa számára egy idegtudományi laboratóriumban. A szolgálati kutyának, Sampsonnak még egy speciálisan felszerelt védőfelszerelése is van, laboratóriumi kabátja, kutyacsizmája és védőszemüvege is, amit azért visel, hogy segítse gazdája, Joey Ramp laboratóriumi munkáját.

Laboratóriumi asszisztens a golden retriever

Fotó: Sampson the Service Dog in Science

Ramp idegtudós, aki traumatikus fejsérülést szenvedett 2006-ban, egy lovaglási baleset során. Az eset után azonban még jobban belevetette magát tanulmányaiba, hogy minél többet megtudjon az emberi agyról.

Sampson az első kutya, aki hozzáférést kapott az Illinoisi Egyetem laboratóriumához, ahol Ramp oktat. „Ha elejtek valamit a laboratóriumban, az oldalamhoz siet, és a hátát támasztékként használom, hogy letérdeljek, és felvegyem a földről, amire szükségem van” – magyarázza Ramp. Kutyájának ugyanazt a védőfelszerelést kell viselnie, mint emberi kollégáinak, és mindig az idegtudós közvetlen közelében kell lennie.

A férfi nem szeretné, ha a kutya öltözete elvonná a figyelmet arról, milyen komoly munkát végez. Amit a segítő kutyák végeznek, szolgálat, és nagyon magas szintű képzettséggel kell rendelkezniük ahhoz, hogy ezt a feladatot ellássák.

(via)

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top