Mindennapok

A kölyök golden retriever egy vak kutyus vezetőjévé vált

Hol van az megírva, hogy egy vakvezető kutya csak az embereknek segíthet? Tao, a 12 éves golden retriever segítője például egy kölyökkutya, Oko.

Tavaly Taót glaukómával diagnosztizálta az állatorvos, ami egy olyan betegség, ami lehetetlenné teszi a szemek folyadékellátását – meséli a kutyus gazdája, Melanie Jackson. A betegség váratlanul és nagyon gyorsan támad. Egyik reggel Tao még rendben volt, de estére már láthatóan szédült, folyton forgatta a fejét. Az állapota miatt mindkét szemét el kellett távolítani – írja a Bored Panda.

A műtétek után a kutya mindig felépült, és a szemeit leszámítva egészséges volt. Képes volt egymaga lépcsőzni és az udvarra is kimenni. Viszont nagyon hiányzott neki a társaság. Így is sokat sétált, de a gazdája úgy érezte, szüksége van egy barátra. A kis Oko mindössze nyolchetes volt, amikor csatlakozott Taóhoz, és nagyon gyorsan összebarátkoztak – a kiskutya hamar a nagy vezetőjévé vált. Együtt sétálnak és együtt alszanak. Melanie tanította meg Taót arra, hogy mindig kövesse Okót, és akkor nem lehet baj. Persze Okót is tanítani kellett, mert amúgy egy csintalan kölyökkutya, és tanítás nélkül könnyen bajba sodorhatná Taót. Oko ma már 17 hetes, és élvezi az új szerepét. Melanie pedig Instagramon örökíti meg kettejük megható pillanatait.

Olvasnál még vakvezető kutyákról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top