nlc.hu
Aktuális

Nőnapi lépcső a várnegyedben

Virág helyett: Írónők nevét festették a budavári lépcsőkre

Aki Vízivárosban sétál, feltétlenül tekintse meg ezt a különleges, nők előtt tisztelgő szabadtéri alkotást!

Idén Nemzetközi Nőnap alkalmából egy különleges, mindenki számára megtekinthető alkotással készült a Budavári Önkormányzat. A Nők, Lépésről Lépésre projekt a magyar nők az irodalomra, és tágabb értelemben véve a magyar kultúrára gyakorolt hatását mutatja be, Babos Zsili Bertalan művészcsoportjának munkáján keresztül a budavári lépcsőkon.

Írónők neve a budavári lépcsőkön

Lépésről lépésre projekt (Fotó: Facebook)

„Nem is találhattunk volna találóbb helyszínt erre, mint azt a vízivárosi lépcsősort, amelyet Glücklich Vilma (1872–1927) – a magyar polgári feminista mozgalom egyik vezetője – tiszteletére nevezett el a Budavári Önkormányzat 2020 decemberében” – írják posztjukban. 

Végül nem minden írónő kapott helyet a lépcsőfokokon. „46 lépcsőfok van a Glüchklich Vilma lépcsőn – és nem fértek el a legnagyszerűbb magyar írónők kötetei. Fájó szívvel, de húzni kellett a listából. A nők meghatározó és értékes művekkel gazdagítják a magyar irodalmat is. Nőnapon érdemes erre felhívni a figyelmet”
– írja a kerület polgármestere, V. Naszályi Márta.

📚 Közkívánatra a teljes lista a "Nők, Lépésről Lépésre" projektben szereplő művekről és írókról, ABC sorrendben: 1....

Közzétette: Budavári Önkormányzat – 2021. március 8., hétfő

 

Aki Vízivárosban sétál, feltétlenül tekintse meg ezt a különleges, nők előtt tisztelgő szabadtéri alkotást.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top