nlc.hu
Aktuális

Otthonfelújítási támogatás feltételei és részletei

Újabb részletek derültek ki az otthonfelújítási támogatásról

További részleteket és feltételeket osztott meg Novák Katalin az otthonfelújítási támogatásról.

Az idén januárban hatályba lépett otthon-felújítási program sokak érdeklődését kiváltotta: a háztartások 7 százaléka – a teljes magyar lakosságra vetítve 290 ezer család – biztosan szeretne lakásfelújításhoz és korszerűsítéshez kapcsolódó állami támogatást felvenni a következő két évben – derül ki a GKI és a Masterplast közös januári lakáspiaci felméréséből. Novák Katalin most újabb részletet árult el a felújítási támogatásról, írja a Penzcentrum.

Újabb részletek az otthonfelújítási támogatásról

Újabb részletek az otthonfelújítási támogatásról (Fotó: Pixabay)

Az alábbi részletek derültek ki az otthon-felújítási támogatásról:

  • Nem elégséges, ha csak a gyermek tartózkodási helye van a felújítandó ingatlanban, a felújítási támogatás igényléséhez mindenképpen az kell, hogy az állandó lakcíme legyen oda bejelentve.
  • Csak olyan garázsnak a felújítására lehet igénybe venni az otthonfelújítási támogatást, amely a lakással azonos helyrajzi számon szerepel.
  •  Alanyi adómentes vállalkozó által kiállított számla is elfogadható a támogatás lehívásához.
  • A saját magunk által beszerzett radiátor vagy bármilyen más eszköz is elszámolható anyagköltségként.

Az említett felmérés szerint sokan, szembesülve a támogatás-igénybevételi szabályok okozta buktatókkal, a kivitelezők várhatóan megemelt áraival, illetve az építőipari kapacitáshiánnyal, le fognak mondani a tervezett korszerűsítésről, vagy legalábbis későbbre halaszthatják azokat. A  jelzett 17 százaléknak nagyjából a felében valósulhat meg felújítás, a teljes magyar lakosságra vetítve ez újabb mintegy 350 ezer családot jelent.

A felmérésben megállapították, hogy együttesen a következő két évben az otthonfelújítási program mintegy 640 ezer családot érinthet. A program iránti hatalmas érdeklődést az is mutatja, hogy 2020-ban alig 180 ezer lakást újítottak fel.

Otthonfelújítási támogatás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top