nlc.hu
Aktuális

Sokkoló részletek a megkéselt nő ügyében

Sokkoló részleteket közölt a rendőrség a Covid-osztályon megkéselt nő ügyében

Gál Sándor r. alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának vezetője osztott meg részleteket a tragikus kimenetelű ügyről. Az eset megrázó, annak elolvasását csak erős idegzetűeknek ajánljuk.

Gál Sándor rendőr alezredes videóinterjúban osztott meg részleteket a Covid-osztályon történt késelésről – szúrta ki a Bors. Az eset megrázó, annak elolvasását csak erős idegzetűeknek ajánljuk. A megtámadott 54 éves tanárnő életveszélyes sérüléseket szenvedett, a szúrások az agyát is érintették, gépek tartották életben. A matematikatanárként dolgozó Marianna szerdán hunyt el.

Élet-halál között a Covid-osztályon megkéselt tanárnő

Képünk illusztráció. A kínai férfi egy sebészeti ollóval támadt a mélyaltatásban lévő tanárnőre (Fotó: Unsplash)

A nyomozás eddigi adatai szerint az intenzív osztályon az egyik ápoló egy női beteg segélykiáltásait hallotta meg – írja a lap. A kórterembe érve azt látta, hogy a férfi az egyik kezével a nő nyakát szorongatja, a másikkal a mellkasát ütötte. Az ámokfutó, miután észrevette az ápolót, megfogott egy ollót, boxerként a kezébe szorította és elindult felé, az ápoló ezért a folyosóra hátrált. Eközben már egy másik ápoló is odaért, így már ketten próbálták megfékezni a dühöngő férfit. Elértek közben egy másik kórteremhez, ahol a támadó odalépett egy másik altatásban lévő beteghez, kitépte szájából a csöveket, majd közel harmincszor sújtott le az ollóval az asszony fejére.

Ezután az ollóval a kezében újra kiment a folyosóra, rátámadt egy biztonsági őrre, a kezén megszúrta őt is. Ezek után tudták csak leteperni a biztonsági emberek a férfit, majd a kiérkező rendőröknek átadták.

Az elkövetőt egy közeli pszichiátriára szállították, állapota miatt nem tudták gyanúsítottként kihallgatni, csak az őrizetbe vétel és a gyanúsítás tényét lehetett közölni vele, illetve hogy kezdeményezték letartóztatását. A bíróság ezt március 16-án elrendelte. 

A gyanúsítottról annyit lehet tudni, hogy 37 éves, kínai állampolgár, budapesti lakos, de magyarul nem beszél, rendezett családi körülmények között él, büntetlen előéletű és szakácsként dolgozott. Noha az első hírek arról szóltak, hogy a férfi drogfüggő, erre még semmilyen bizonyíték nincs.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top