nlc.hu
Aktuális

A pásztói Margit Kórházban arra kérik a betegeket, ne viseljenek FFP2 és FFP3 maszkokat

A pásztói Margit Kórházban arra kérik a betegeket, ne viseljenek FFP2 és FFP3 maszkokat

Nem ez az egyetlen kórház, ahol ilyen utasítást találunk a maszkviselést illetően.
Kimászott a Bajcsy-Zsilinszky Kórház tetőjére egy idős koronavírusos beteg

Dr. Kunetz Zsombor orvos, szakorvos tette ki a pásztói Margit kórház betegtájékoztatóját, amelyben arra kérik a betegeket, hogy FFP2-es és FFP3-as maszkot ne viseljenek a kórház területén. 

„A zseniális főigazgató ezt a rendeletét szeptemberben adta ki, de még most is érvényben van, egy kommentelő hívta fel rá a figyelmet. Ezzel csak sikerül megakadályozni azon immungyengített betegek esetleges kezelését is, akik magukat védve minőségi maszkot hordanának” – kommentelte posztjában a szakorvos a tájékoztató tartalmát.

Ahol az őrület más szinteken is tombol. A zseniális főigazgató ezt a rendeletét szeptemberben adta ki, de még most is...

Közzétette: Dr. Kunetz Zsombor MBA – 2021. március 24., szerda

A bejegyzésre többen reagáltak:

„Naponta járok kezelésre. A mellkasomban port van, a végéből cső lóg ki. Ha oda tartoznék, nem vennék fel varrott rongymaszkot. Az FFP3-at még megértem, hogy nem lehet. (A szellőzője. Te védett vagy, de szellőzőn keresztül »szórsz«) De az FFP2? Adjanak valamit, ami jobban véd. És akkor felveszem…” – fűzte hozzá az egyik kommentelő.

Nem ez az egyetlen kórház, ahol hasonló az utasítás a maszkokra vonatkozóan. A budapesti Szent Margit kórház oldalán is erről írnak, csak indokolják is a kérésüket.

„Fentiek ismeretében, felhívjuk az ambuláns betegek, illetve az engedéllyel rendelkező látogatók figyelmét, hogy a Kórház egész területén orvosi vagy textilmaszk használata kötelező a fentiekben leírt módon; sál vagy kendő használata nem megengedett.

Mostantól a fekvő betegek/ápoltak részére is kötelező az sebészeti maszk használata amennyiben elhagyják a kórtermet; részükre a maszkot a Kórház biztosítja.

A kilégző szeleppel ellátott FFP2, illetve FFP3 respirátor a vírust ürítő személy (aki akár tünetmentes is lehet) általi használata kifejezetten veszélyes a környezetére, mivel a kilégzőszelepes respirátor kifelé nyomja a használt levegőt, ezért a betegek és látogatók részére a használata a Kórház területén tilos!”

Amíg egyes kórházakban tiltják a hordását, addig március elején Pintér Sándor sem utalt arra, hogy FFP2-es maszkot tennének kötelezővé. A külügyminiszter akkor elmondta, hogy ilyesmit csak akkor lehet előírni, ha meg is lehet vásárolni a maszkot.

Fotó: Pexels

Még több infó az FFP2, FFP3 maszkokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top