nlc.hu
Aktuális

Orosz vakcinát vehet Ausztria

Ausztria egymillió orosz vakcinát vásárolhat

Oroszország egymillió adag Szputnyik V védőoltást szállíthat Ausztriába áprilisban.
https://nlc.hu/trend/20210407/ujranyitas-koronavirus-jarvany-boltok/

Ausztria egymillió adag Szputnyik V koronavírus-vakcina megvásárlásáról tárgyal Oroszországgal – közölte az osztrák kancellár hivatala.

Sebastian Kurz közleménye szerint a vakcinák beszerzéséből nem szabad geopolitikai ügyet csinálni, egyedül az számít, hogy az oltóanyag hatásos és biztonságos-e. Ha sikerül nyélbe ütni a megállapodást, akkor Moszkva áprilisban szállítaná le az egymillió vakcinát.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jelenleg vizsgálja a Szputnyik V-t, ettől függ majd, hogy az Európai Unióban engedélyezik-e az oltóanyag használatát.

Sebastian Kurz korábban arról beszélt, hogy Ausztria csak akkor alkalmazná az orosz vakcinát, ha megkapja az uniós engedélyt.

Az osztrák kancellárt az ellenzék azért támadja, mert a kormánya nem hívta le az Ausztria számára fenntartott maximális mennyiségű koronavírus-védőoltást az EU közös vakcinabeszerzési programjában.

(Reuters)

Oltás Ausztriában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top