nlc.hu
Aktuális

Fizetett szabadság oltásért

Szabadnap járhatna annak, aki beoltatja magát

Egy fizetett szabadnap járna annak, aki oltakozik.

A teljes átoltottság hatékony segítése érdekében a Magyar Bankszövetség és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) javasolja, hogy a vakcinát kérő és megkapó munkavállalóik számára intézményeik vezetői 1 fizetett szabadnapot biztosítsanak, akár az oltás napján vagy azt követően, ezzel is támogatva az oltás felvételének lehetőségét – írja a Piac és Profit.

Szabadnap járhatna annak, aki beoltatja magát

Nyíregyháza, 2021. május 11. Egy nőt beoltanak a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina első adagjával a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 11-én (Fotó: MTI / Balázs Attila)

A szervezetek közleménye szerint a koronavírus-fertőzés terjedését az érintkezések korlátozásán és a higiénés elővigyázatosságon túl, már középtávon is leghatékonyabban a védőoltással lehet visszafogni. A védőoltások széles körű felvétele az élet és egészség megőrzése mellett a gazdaság gyors újraindításához is nélkülözhetetlen.

A Magyar Bankszövetség elnöksége ezért ajánlással fordul tagjai, a bankszektor intézményei felé, hogy a teljes átoltottság elérését hatékonyan elősegítse. Az MKIK arra kéri a vállalkozásokat, hogy minél többen regisztráljanak az oltásra.

Április végén Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is arra kérte a budapesti cégek vezetőit, hogy adjanak szabadnapot azoknak, akik beoltatták magukat. Az Erste Banknál már szintén szabadnap jár az oltásért: akik otthonról is tudnak dolgozni, azoknak ez egy ráadás szünnapot jelent, akiknél a home office nem oldható meg (például a bankfiókban dolgozóknál), azoknak plusz két napot ír jóvá a bank.

Friss híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top