nlc.hu
Aktuális

Pünkösd utáni időjárás-előrejelzés

Kiadós esőkből a jövő héten sem lesz hiány

Jó hír: sok napsütéssel jön a jövő hét. Rossz hír: esőt is kapunk mellé. Pünkösdhétfő után 15 és 20 fok körüli maximumokra kell készülni.

Pünkösdhétfőn a nap első felében a délnyugati, nyugati megyék kivételével sok napsütés lesz. A délelőtti óráktól többfelé várható a déli óráktól eső, zápor, előbb a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, majd este már az északkeleti megyékben is. Estétől a nyugati és a középső országrészben már nagyobb eséllyel zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet hajnalban 2-10, délután 14-23 fok között alakul.

eső

Az esős pünkösdi ünnep után is főleg esős napok elé nézünk – Fotó: illusztráció, iStock

Kedden főleg az ország délkeleti felén a gomolyfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap. Az ország északnyugati felén többfelé, máshol helyenként valószínű záporeső, zivatar, néhol heves zivatar is lehet. Hajnalban 10-17, délután 16-29 fokot mérhetünk.

Szerdán többnyire derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre van kilátás. A leghidegebb órákban 4-12, napközben 19-24 fok valószínű.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, az ország nyugati, északnyugati felén azonban előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. A hőmérséklet minimuma 6 és 12, a maximuma 20 és 25 fok között alakul.

Pénteken is több órára kisüthet a nap, de több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. A hajnali 6-14 fokról 16-23 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton szórványosan valószínű záporeső, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-13, a legmagasabb hőmérséklet 15-22 fok között várható.

Vasárnap több helyen valószínű záporeső, zivatar. Hajnalban 4-12, a délutáni órákban 15-21 fok lesz a jellemző – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top