nlc.hu
Aktuális

Barátnőjét fojtogató hajléktalan férfi

Ököllel verte, levetkőztette és fojtogatta barátnőjét a hajléktalan férfi

A többszörösen visszaeső férfi ellen vádat emeltek.

Életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 30 éves férfival szemben, aki féltékenységből kis híján megfojtotta a barátnőjét 2019 őszén a Westend lépcsőházában – 24.hu.

Ököllel verte, levetkőztette és fojtogatta barátnőjét a hajléktalan férfi

Sziréna

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lap megkeresésére közölte, hogy a férfit már kétszer is elítélték korábban testi sértések miatt. A terhelt épp ma szabadul egy másik büntetéséből, ezért a főügyészség már indítványozta is a letartóztatását.

A férfi és a vidéken élő nő párkapcsolatban volt, mindketten hajléktalan életmódot folytattak. Az ominózus napon a nő azért utazott Budapestre, hogy néhány napot együtt töltsön a barátjával. Másnap, késő este alkoholt fogyasztottak és megbeszélték, hogy az éjszakát az egyik budapesti bevásárlóközpont parkolójához tartozó lépcsőházban töltik.

Útközben, a férfi féltékenysége miatt összevesztek a Nyugati téri aluljáróban, amelynek során ököllel többször is megütötte a nőt. Éjfél körül érkeztek meg a bevásárlóközpont parkolójához tartozó lépcsőházba, ahol együtt töltötték az időt. A férfi féltékenysége miatt megint összevesztek, és a férfi ismét ököllel esett a nőnek.

A nő ekkor megpróbálta elhagyni a lépcsőházat, azonban a férfi utána ment, hátulról megragadta a nyakát, és magához húzta, miközben mind a ketten a földre estek. A vád szerint a férfi ekkor a hátán fekvő barátnője mellé térdelt, megrángatta a hajánál fogva, majd ismételten megragadta a nyakát és olyan erővel és hosszan fojtogatta, hogy az elvesztette az eszméletét. Amikor ezt észlelte a férfi, akkor abbahagyta a nő fojtogatását, aki magához tért.

A férfi nem akarta, hogy a nő elhagyja a helyszínt, ezért felszólította a barátnőjét, hogy vetkőzzön meztelenre, aki ennek eleget is tett. Később a nő kihasználta, hogy a férfi elaludt, elhagyta a lépcsőházat, majd a közelben lévő szállodában segítséget kért.

A nő a bántalmazás következtében az arcán, nyakán zúzódásos, véraláfutásos sérüléseket szenvedett, a nyak leszorításával agyduzzanat alakult ki nála, mely közvetett életveszélyes állapotot eredményezett, a halálos eredmény elmaradása azon múlott, hogy a férfi önként felhagyott a fojtogatással. A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést kért a többszörös visszaeső erőszakos férfira.

A családon belüli erőszakról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top