nlc.hu
Aktuális

Áldatlan állapotok a zalaegerszegi kórházban

Nem tudják ellátni a súlyos sérülteket a zalaegerszegi kórházban a szakemberhiány miatt

Botrányos a helyzet a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

Mint az egy hónapja megírtuk, felmondott hét traumatológus a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban az ügyeleti díjak miatt. A felmondott orvosok „sérelmezték az ügyeleti díjak számukra alacsony mértékét” – indokolta a kórház, aminek a működésén is meglátszik a szakemberhiány. A Telex információi szerint ugyanis csak az egyszerűbb baleseti sérüléseket tudják ellátni, minden más esetben messzebbre kell szállítani a sérülteket. 

mentőautó

Fotó: MTVA/Faludi Imre

Az Országos Mentőszolgálat szerint  a súlyos sérülteket, valamint a kritikus állapotban lévő betegeket vagy az 50-60 kilométerre lévő nagykanizsai, illetve szombathelyi kórházba, vagy 130 kilométerre, a kaposvári kórházba szállítják, ez utóbbi akár egy óra utat is jelenthet. Az Országos Mentőszolgálat ehhez azt is hozzátette, hogy a mentők a szállítás megkezdése előtt stabilizálják a beteg állapotát, és szállítás közben is biztosítják az ellátást.

A mentők szerint folyamatos és zavartalan a Zalaegerszeg környéki mentőellátás, de ha kell, szolgálatba tudnak állítani több mentőegységet.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top