nlc.hu
Trend

Hét traumatológus mondott fel Zalaegerszegen

Bérzsarolásnak hívta a zalaegerszegi kórház a hét felmondott traumatológus bérkövetelését

Felmondott hét traumatológus a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban az ügyeleti díjak miatt. A kórház a követelésüket bérzsarolásnak nevezte.

A felmondott orvosok „sérelmezték az ügyeleti díjak számukra alacsony mértékét” – indokolta a kórház a 24.hu-nak a felmondások okát. A kórház menedzsmentje kifejtette, hogy a traumatológusok úgynevezett trauma fix díjazásban is részesülnek, és a teljes díj hatvan százaléka illeti meg a dolgozókat, a Zala Megyei kórházban azonban ennél bőkezűbb, 75 százalékos díjazást állapítottak meg, ami szerintük havi 300-700 ezer forintnyi összeget jelent. Szerintük a traumatológusok leterheltsége a többi osztályon dolgozóhoz képest alacsonyabb volt. A kórházvezetés állítása szerint a traumatológusok a koronavírusos betegek ápolásában nem vettek részt, így ez sem okozott az esetükben többletmunkát. Az elmaradt műtétjeik helyett az oltópontokon teljesítettek szolgálatot.

A Szent Rafael Kórház (fotó: MTI/Varga György)

A Szent Rafael Kórház (fotó: MTI/Varga György)

A kórház szerint a most felmondott elégedetlen orvosok április bruttó munkabére 2 és 2,7 millió forint bruttó között mozgott, így szerintük elmondható, hogy kiemelkedő fizetésben részesültek.

További bérzsarolásnak intézményünk fenntarthatósága érdekében nem engedünk!

– tették hozzá. A traumatológiai osztály működését a hét felmondó orvos után is biztosítani tudják.

FRISSÍTÉS!

Időközben nyilatkoztak a távozó orvosok is, akik visszautasítják a zsarolás vádját, és csak azt mondják, hogy a jogszabályoknak megfelelő feltételek között akartak dolgozni – írta meg a hvg. Elhatárolódnak a lavinát elindító Facebook-bejegyzéstől, és szerintük egy munkaügyi- és jogvita nem tartozik a nyilvánosságra, a jogaikat a megfelelő fórumokon fogják érvényesíteni. Ők továbbra is csak gyógyítani szeretnének a jogszabályoknak megfelelő feltételek biztosítása mellett.

Az egészségügy helyzete a pandémia után:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top