nlc.hu
Család

Lehetővé teszik az orvosok felmondását

Június 15-től ismét felmondhatnak az orvosok, az ápolók és a rendőrök

A veszélyhelyzetet ugyan meghosszabbították, de egy friss kormányrendelet június 15-től mégis lehetővé teszi majd az orvosok, az ápolók és a rendőrök felmondását.

Egy tavaly novemberi rendelet megtiltotta az egészségügyi- és rendvédelmi dolgozók felmondását a veszélyhelyzet idején. A veszélyhelyzet egyelőre marad kora őszig, de úgy fest, mégis lazítanak a szabályokon, ugyanis egy új rendelet június 15-től ismét lehetővé teszi az orvosok, az ápolók és a rendőrök felmondását – írja a 24.hu.

Felmondhatnak az orvosok (fotó: Pixabay)

Felmondhatnak az orvosok (Fotó: Pixabay)

Jövő keddtől ismét élhetnek rendes felmondással az ezeken a területeken dolgozók. A mostani kormánydöntés előzménye, hogy a Független Egészségügyi Szakszervezet a kormányhoz, a TASZ pedig az Alkotmánybírósághoz fordult, hogy oldják fel a tiltást. Nemrég számoltunk be arról, hogy a felmondások lehetővé válásával a rendőrség kötelékében felmondási hullám kezdődhet, növelve a már amúgy is kellemetlen létszámhiányt.

Nagy felmondásokról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top