nlc.hu
Egészség

Allergiás lett a stresszes munkájára

Szó szerint allergiás lett a stresszes munkájára, felmondott és világ körüli útra ment

Csalánkiütés borította a teljes testét.
Szó szerint allergiás lett a stresszes munkájára, felmondott és világ körüli útra ment

Hogyan lehet a legtöbb pénzt keresni? A bankszektorban – adta ki a Google az egyértelmű választ Caitlin Taylornak, aki ezért Londonba költözött és meg is kezdte a munkát egy befektetési banknál.

Nem telt el pár év és Caitlin kínzó csalánkiütésektől kezdett szenvedni, amik a feje búbjától a kis lábujjáig ellepték a testét. Az orvosok hónapokig vizsgálták, egy ponton még daganatos betegségre is gyanakodtak. Caitlin a fulladásérzés, viszketés, szédelgés és kiütések ellenére hosszú munkanapokat nyomott le, mert hát: dolgozni kell. Egy évből összesen két hetet volt szabin, amikor annyira rosszak voltak a tünetei, hogy felkelni is nehezen bírt.

A kiütések mellé lassan bekúsztak a pánikrohamok, kapott nyugtatót, szteroidot, antihisztamint, de semmi sem segített. Majd Caitlin megfigyelte, hogy minél jobban stresszel a munkán vagy az állapotán, annál durvábbak lesznek a kiütései (a képeket ide kattintva lehet megnézni).

Ezért, mivel az orvosok nem nagyon találtak magyarázatot Caitlin allergiájának okára, a nő alternatív megoldáshoz fordult, megkeresett természetgyógyászokat is, akik azt mondták neki, hogy szerintük két lehetősége van: vagy erős gyógyszereket, antidepresszánst kellene szednie élete végéig, vagy drasztikusan változtatni az életstílusán és munkáján, ugyanis elég egyértelmű, hogy nála a stressz extrém allergiás reakciót okoz.

Caitlin felmondott, és a sok pénzt, amit megkeresett a banknál, mind egy két és fél éves, világ körüli útra költötte.

Hat hónapnyi utazás és speciális diéta után Caitlin tünetei egyszer csak eltűntek. Mire visszatért Angliába, már volt egy párja, de összesen 50 dollár a számláján, most pedig életvezetési coachként dolgozik, és boldogabb mint valaha.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Stresszcsökkentő módszerek 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top