nlc.hu
Aktuális

Életmentés Szentesen

„Rögtön visszamerült, és már a buborékok is elmaradtak” – életet mentett két vízilabdás Szentesen

Egyikük elmondta, hogy édesapja egykor a Tiszába fulladt, és hogy akkor nem lehetett ott, hogy megmentse, most viszont „sikerült egy embert visszahozni az életbe”.

A Szentesi Vízilabda Club Facebook-oldaláról derült ki, hogy a csapat két játékosa kimentett a Kurcából egy embert, akit újra is élesztettek

A csapat beszámolója a következőképpen szól: 

„Edzés után sétáltunk hazafelé Mátéval, amikor a volt úttörőháznál a fahídon láttuk, hogy egy ember éppen átrakta az egyik lábát a korláton. Először azt hittem, hogy csak ki akar ülni a peremre és onnan nézni a várost, de ösztönből visszaléptem és szóltam Máténak, hogy várjunk picit” – kezdte elmesélni a történetet a Metalcom Szentes centere, Vörös Viktor.

A következő pillanatban már két játékosunk azt látta, hogy a férfi lerúgta a papucsát és beugrott a Kurcába.

„Vártuk, hogy feljöjjön a víz alól, egyszer a feje búbját meg is láttuk, de rögtön visszamerült és már a buborékok is elmaradtak. Ekkor nem haboztunk, gyorsan levetkőztünk, és beugrottunk a vízbe. Kerestük az embert, tapogattunk, majd egyszer Máté belerúgott, én pedig lenyúltam érte. Kihúztuk a partra, ekkor már nem lélegzett, úgyhogy elkezdtük újraéleszteni. Nagyjából másfél perc után feljött neki egy kis víz, majd hörögve elkezdett lélegezni. Ettől az életjeltől azért megnyugodtunk kicsit” – folytatta Viktor.

Miközben Viktor és Máté megmentette az életét az úriembernek, közben a parton egy hölgy már riasztotta a mentőket, akik gyorsan kiérve ellátták az embert, majd gratuláltak játékosainknak, ugyanis a gyors és határozott cselekvésük életet mentett. Mint Viktor elmondta, az életmentés egy felemelő érzés, de az események egy gyermekkori traumát is felszínre hoztak benne. „Milyen a sors… Sajnos az apukámat úgy vesztettem el, hogy a Tiszába fulladt. Akkor nem lehettem ott, hogy megmentsem, most viszont sikerült egy embert visszahozni az életbe. Ez egy felemelő érzés, hogy segítettünk, de a történet sorsszerű másik részét még fel kell dolgoznom” – tette hozzá.

 

A Facebook-posztban megjegyzik, hogy ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a krízishelyzetben levőknek fenntartott és ingyenesen tárcsázható 116-123 vagy 06-80-820-111 telefonszámokat.

Íme, az eredeti poszt:

Életmentők: 

Illusztráció / Fotó: Unsplash

Illusztráció / Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top