nlc.hu
Aktuális

Kajak-kenu vb: 2 arany, összesen 7 magyar érem

Kajak-kenu vb: 2 arany, összesen 7 magyar érem a szombati döntőkben

A Kozák Danuta és Csipes Tamara párosban, Gazsó Alida Dóra egyéniben szerzett aranyérmet a koppenhágai kajak-kenu világbajnokságon, de még további öt érmet szereztek a magyarok.

Két arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a koppenhágai kajak-kenu világbajnokság szombati döntőiben.

A győzelmek a Kozák Danuta, Csipes Tamara duó (K-2 500 m), valamint Gazsó Alida Dóra (K-1 1000 m) nevéhez fűződtek. Kozák pályafutása 15., Csipes pedig kilencedik vb-elsőségét gyűjtötte be.

Csipes Tamara és Kozák Danuta

Az aranyérmes Csipes Tamara (b) és Kozák Danuta a kajak-kenu világbajnokság kajak kettesek 500 méteres versenyének döntője után a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 18-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Kopasz Bálint címvédőként, olimpiai bajnokként második lett K-1 1000 méteren, a kajakos Lucz Anna pedig duplázott: előbb Kiss Blankával párosban, majd egyesben is ezüstérmet szerzett 200 méteren.

Kellemes meglepetést okozott a kenus Adolf Balázs és a Noé Bálint, Kulifai Tamás kajak kettes is, mindkét egység harmadikként ért be 1000 méteren.

A többi döntőt a vasárnapi zárónapon rendezik.

(MTI)

Kajak-kenu az olimpián:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top