nlc.hu
Aktuális

A koronavírusos betegek állapota a negyedik hullámban

Ápolási igazgató: a koronavírusos betegek állapota most sokkal rosszabb, mint a korábbi hullámok idején

A szegedi klinika ápolási igazgatója szerint a negyedik hullámban jóval rosszabb állapotban vannak a kórházban ápolt betegek, mint a járvány korábbi részében.
Koronavírusos beteg az intenzíven

A Szeged.hu birtokába került egy levél, amelyet Balogh Dénes, a szegedi klinika ápolási igazgatója írt a klinikai tanács hétfői ülése után a szegedi egészségügyi szakdolgozóknak a jelenlegi vírushelyzetről.

Az ápolási igazgató azt írja: a járványban jelenleg Csongrád-Csanád megye a leginkább érintett, noha Szeged és Hódmezővásárhelyen még nem robbant be a járvány.

A levében az is szerepel, hogy a szegedi klinikai központban már 246 covidos beteget kezelnek. Ez a szám magasabb a második hullám csúcsánál, és közelíti a harmadik hullám 300 körüli csúcsát a szegedi klinikán.

Balogh Dénes szerint azonban fontos különbség, hogy

a benn fekvő betegek általános állapota jóval rosszabb, mint a korábbi hullámok idején, és az intenzív ellátást igénylők aránya is jóval nagyobb. A jelenlegi hullám csúcsa december közepére vagy második felére várható.

A levél arról is tájékoztatja az egészségügyi dolgozókat, hogy átszervezik a betegellátást Csongrád-Csanád megyében. Eddig a megye összes covidos betegét a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ látta el, de ezen a héten már csak a súlyos betegeket viszik oda, az enyhébb esetek ellátásába bevonták a megye többi kórházát is.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További hírek a járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top