nlc.hu
Aktuális

Csehország: sokkoló plakátkampánnyal üzennek az oltáselleneseknek

Sokkoló plakátkampánnyal kapacitál oltásra a cseh kormány – képek

koronavírus

A leköszönő cseh kormány egy meglehetősen sokkoló plakátkampányt indított kedden: a fotókon a koronavírus áldozatairól készült brutális képekkel üzennek az oltáselleneseknek.

A képek a kórházak intenzív osztályain készültek, zömében elhunyt koronavírusos betegekről. Andrej Babiš, leköszönő miniszterelnök egyetért a kemény kampánnyal, szerinte az embereknek tudniuk kell, hogy a koronavírus ez életüket veszélyezteti. A kampány a nyomtatott sajtóban, a közösségi oldalakon és az online médiában fog megjelenni, de a tévében is futnak majd hasonló reklámok. A képek ötletét egyébként a dohánytermékeken látható elrettentő képek adták.

A cseh kormány korábban pozitív üzenetekkel próbálta meg rávenni a lakosságot, hogy felvegyék a vakcinát, de most az egészségügyi minisztérium stratégiát váltott. Utóbbi valószínűleg annak köszönhető, hogy a 10,7 milliós Csehországban eddig csak 6,1 millió embert sikerült teljesen beoltani (ez lakosságarányosan annyi, mint nálunk), miközben ismét erősen emelkedik a fertőzöttek száma.

Jelenleg lakosságarányosan Magyarországon több koronavírusos van kórházban, mint Csehországban, és magasabb az elhunytak száma is. Zacher Gábor pedig arról beszélt,  hogy emberéletekbe kerül majd, ha a kormány nem hoz szigorításokat az emelkedő vírusadatok ellenére.

„Nem kellene kötelezővé tenni az oltást, de olyanfajta kommunikációt kellene folytatni, amitől az emberek meggyőzhetőek lennének” – mondta a toxikológus a 168-nak. És egy járványelemző is attól tart, ha nem a kormány nem tesz semmit, megduplázódhatnak a számok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top