nlc.hu
Aktuális

Steve Parkin multimilliomos

16 évesen otthagyta az iskolát, multimilliomos lett

A férfi cége számára a koronavírus-járvány is jelentős növekedést hozott, mind árbevételben, mind az alkalmazottak számában.
Pénz

A brit Steve Parkin 16 éves volt, amikor otthagyta az iskolát. Megszerezte a teherautós jogosítványt és 1992-ben furgonosként kezdett dolgozni egy ruházati cégnél. Ma egy online logisztikai cég tulajdonosa és a vagyona csak a tavalyi évben 45 millió angol fonttal gyarapodott. A Business Insider szerint a 10. helyen áll Yorkshire leggazdagabb embereinek listáján.

Parkin nagy üzletet csinált abból, hogy a világjárvány miatt az emberek az otthonaikban ragadtak és szinte mindent házhoz rendeltek. Cégének forgalma közel 40 százalékkal, 700 millió font körülire nőtt és 2000 új alkalmazottat vettek fel, jelenleg közel 10 ezer munkavállalójuk van. A férfi eladta a cég 10 százalékát, a személyes részesedését pedig felére csökkentette, ám hosszú távon is jelentős részvényes kíván maradni a vállalatban.

Az üzleti életen kívül Parkin büszke Leeds United szurkoló, és azt állítja, hogy a múltban többször is fontolóra vette, hogy megvásárolja a klubot. Emellett a lóversenyért is rajong és maga is számos versenyló tulajdonosa. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top