nlc.hu
Aktuális

Botrány a szlovák vakcinalottón

400 ezer eurót bukott a szlovák vakcinalottón, beperli az államot

Hiába ígérte meg neki a vakcinalottó nyereményét a szlovák pénzügyminiszter, már a nő üzeneteire sem reagálnak a tárcánál.
Szlovák vakcinalottó

Szlovákiában már befejeződött az oltási hajlandóság növelésére meghirdetett vakcinalottó, de a botrányos első adás története még korántsem ért véget. Egy nő önhibáján kívül 400 ezer eurótól (145 millió forint) esett el, ezért beperli az államot – írja az Új Szó.

A szabály szerint a kisorsoltak akkor kapják meg a nyereményt, ha a tévéadás alatt 20 másodpercen belül felveszik a telefont, és bediktálják a képernyőn megjelenő kódot. A Zuzana nevű eperjesi nő azonban az interneten keresztül követte a műsort, ott pedig késve jelent meg a kód. Mivel a nyeremény halmozódott, ötödikként 400 ezer eurót bukott.

A vakcinalottót elindító Igor Matovic pénzügyminiszter először még gúnyolódott is a Facebookon azokon, akik elestek a nyereménytől, de akkora volt a felháborodás, hogy másnap meglátogatta az eperjesi nőt, és élő adásban ígérte meg, hogy egyeztet a jogászokkal, hogy a nő megkapja a nyereményét.

Zuzana azonban a miniszter ígérete ellenére eddig egy fillért sem kapott, és sajtóhírek szerint a pénzügyminisztérium már nem is reagál az üzeneteire. A nő ezért úgy döntött, beperli az államot.

(Kiemelt kép: YouTube/RETRO HISTORY)

Vakcinalottó máshol:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top