nlc.hu
Aktuális

Majdnem elgázolta a gyalogosokat

Centiken múlt a tragédia egy budapesti gyalogátkelőhelyen

Áthajtott egy autó a zebrán, amikor a gyalogosok átkeltek az úttesten.
Majdnem elgázolta a gyalogosokat

Kis híján tragédia történt egy budapesti gyalogátkelőhelyen: fékezés nélkül hajtott át a zebrán egy figyelmetlen autós, miközben két gyalogos már az az úttesten sétált.

Az esetet egy fedélzeti kamera rögzítette hétfőn este a 13. kerületi Béke út–Rokolya utca kereszteződésében. A Bp-i Autósok Közössége által közzétett videón az látszik, hogy a kamerás jármű megáll a zebra előtt, majd a másik sávban nagy sebességgel elszáguld egy autó, csaknem elgázolva a gyalogosokat.

A felvételt készítő sofőr utolérte az autóst, aki legalább elismerte, hogy hibázott, azt mondta, nem látta a gyalogosokat. Egyébként pont az ilyen életveszélyes helyzetekre találták ki azt a szabályt, hogy ha egy autó már megállt a zebránál, akkor tilos elmenni mellette a másik sávban.

A képsorokon az is látszik, hogy az egyik gyalogos belerúg a szabálytalan autóba, de ez szintén veszélyes, mert a lába például beleakadhat a kerékjáratba, és megsérülhet.

(Kiemelt kép: YouTube/Bp-i Autósok Közössége)

Hasonló esetek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top