nlc.hu
Aktuális

Jövőre drágulnak a háztartási eszközök árai

Légy előrelátó: jövőre jóval drágábbak lesznek a háztartási eszközök

A koronavírus okozta lezárások alatt megugrott a háztartási gépek iránti kereslet. Az árak pedig jövőre tovább fognak emelkedni.

Tízből hatan vásároltak valamilyen háztartási gépet a koronavírus második és harmadik hulláma alatt.írja a Pénzcentrum egy friss kutatás nyomán. A lapnak nyilatkozó Simon Anikó szerint az alapanyag- és alkatrészárak, valamint a logisztikai költségek emelkedése várhatóan a hazai piacon is a készülékárak emelkedéséhez fog vezetni 2022-ben.

Az említett felmérés eredményei szerint:

  • A legtöbb válaszadó régi vagy elromlott készülékét cserélte le.
  • Kisgépek kategóriában a legtöbben étel-előkészítéshez kapcsolódóan vásároltak (kézi mixer, turmixgép, aprító vagy vízforraló), míg a nagygépek közül mosó- és szárítógépet vettek a legtöbben.
  • Több mint 60 százalék a régi, elromlott készüléküket cserélték le, tízből 4-en viszont újabb, korszerűbb termékre váltották le a korábbit.
  • A kis- és nagygépek egyaránt népszerűek voltak: a válaszadók közel fele (46 százalék) előbbit, míg 31 százalékuk nagygépet vásárolt.
  • Életkori megoszlást nézve a 18 és 29 év közöttiek voltak legaktívabbak, ők mindkét terméktípusból beszereztek a vírus második és harmadik hulláma alatt.
  • A felmérést végzők között a kisgépek tekintetében a legtöbben étel-előkészítéshez kapcsolódó termékeket (úgymint kézi mixer, turmixgép, aprító vagy vízforraló) vásároltak, de a takarításhoz kapcsolódó eszközök is népszerűek voltak.
    háztartási gépek, áremelkedés

    Fotó: Pexels (A kép csak illusztráció) 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top