nlc.hu
Aktuális

Időjárás-előrejelzés december 2. hetére

Még durvább lehűlés jön, hóból is kapunk bőven

A következő napokban is marad a hideg idő, a hét közepén néhol mínusz 10 foknál is hidegebb lehet. Olykor havazásra is készülni kell.

Hétfő reggel az ország északkeleti harmadában, a Dunakanyar tágabb környezetében lehet vegyes halmazállapotú csapadék. Keleten és síkvidéken eső lesz a jellemző, de nyugat felé haladva, illetve a magasabb részeken egyre nagyobb az esélye a havas esőnek, illetve havazásnak. Hajnalban mínusz 2 és plusz 3, napközben plusz 1 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden csak néhol fordulhat elő szitálás, jelentéktelen hószállingózás. Hajnalra általában mínusz 5 és plusz 1 fok közé hűl le a levegő, de a kevésbé felhős helyeken hidegebb is lehet. A kora délutáni órákban 0 plusz 5 fok közötti értékek várhatók.

Szerdán számottevő csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakul, de a fagyzugos tájakon akár mínusz 13 fok is lehet. A csúcsértékek mínusz 1 és plusz 4 fok között várhatók.

Kékestető

Havazás Kékestetőn – Fotó: MTI/Komka Péter

Csütörtökön az ország keleti, délkeleti felén inkább eső eshet, északon, északnyugaton, majd az ország nyugati felén-kétharmadán nagyobb az esélye a havas esőnek, havazásnak. Hajnalban mínusz 10 és 0 fok között, napközben 0 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken az ország délkeleti felén is egyre kevesebb helyen hullhat csapadék (eső, havas eső, hó, majd inkább csak hószállingózás valószínű). Szombaton napközben előfordulhat szitálás, hószállingózás, de több-kevesebb napsütés is lehet. Pénteken és szombaton is a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 0 és plusz 9 fok között valószínű.

Vasárnap számottevő mennyiségű csapadéknak kicsi az esélye. A hajnali mínusz 8 és plusz 1 fok közötti értékekről délutánra 0 és plusz 6 fok közé emelkedik a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top