nlc.hu
Aktuális

Megerőszakolhatták kollégái a magyar rendőrnőt

Egy rendőrnő azt állítja: két kollégája elkábította és megerőszakolta

A Készenléti Rendőrségen dolgozó Katalin őrmester feljelentette két kollégáját, mert állítása szerint elkábították és megerőszakolták.
Egy nő megálljt mutat a kezével

Két kollégája elkábította, a szüzességét elvéve megerőszakolta, tettükről pedig videofelvételt készítettek – ezt állítja a Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Katalin őrmester, aki pár nappal ezelőtt tett feljelentést.

A Blikknek nyilatkozó rendőrnő elmondása szerint az egyik határon töltött szolgálat alatt történt a szexuális erőszak.

Az egészből csak arra emlékszem, hogy miután letelt a szolgálat, megvacsoráztunk, majd nekem kicsit fájt a fejem, úgyhogy elmentem aludni a panzióban, ahol elszállásoltak minket. Egyébként sem vagyok nagy társasági ember, nem járok bulizni, nem iszom alkoholt, amit a többiek is tudtak. Reggel még rosszabbul voltam, fájt a fejem, görcsölt a hasam. A határról visszafelé tartó úton el is ájultam. Arra tértem magamhoz, hogy egy parkolóban vagyunk, az ablak le van húzva, én meg vérzem

– mondta Katalin, aki ennek ellenére orvoshoz nem ment el.

Az erőszakról csak napokkal később szerzett tudomást, miután állítása szerint egy Köztársasági Őrezrednél dolgozó volt kollégája felhívta, és elmondta neki, hogy egy videó kering róla, amin az látszik, hogy két kollégája, egy törzsőrmester és egy főtörzsőrmester megerőszakolja. Először nem akarta elhinni, de felvételt aztán neki is elküldték.

Katalin azt állítja, miután az egyik erőszaktevő erről tudomást szerzett, beismerte a tettét, de megfenyegette, hogy ne beszéljen a történtekről. A nő azonban jelentést írt a parancsnokának, amelyben nem csak a megerőszakolásáról és a videóról, de a fenyegetésről is beszámolt.

Azt mondták neki, csak kitalálta az egészet, majd szabadságra küldték. December 10-én mégis berendelték szolgálatra, pedig korábban közölte, hogy nem tud azokkal az emberekkel együtt dolgozni, és fél is tőlük.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére közölte: „minden támogatást megadnak a nyomozáshoz”. Hozzátették: „a Készenléti Rendőrség parancsnoka intézkedett az érintettek szolgálatának munkahelyi találkozását kizáró módon történő szervezésére.”

Az ügyben a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Nadine Shaabana)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top