nlc.hu
Aktuális

Vajon fog havazni idén karácsonykor? Itt a válasz

Fehér karácsonyunk lesz? Mi már tudjuk, mennyi az esély rá

Az már biztos, hogy hideg karácsonyunk lesz, de vajon havazás is várható? Cikkünkből kiderül.

A fehér karácsony lassan már olyan legenda lesz, amit csak a filmekből és sorozatokból ismerünk, és ott is csak műhó segítségével sikerül nekik a csoda. Idén vajon van esélyünk ilyen csodára? Az biztos, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat tíznapos előrejelzése szerint a hideg adott lesz hozzá. Egy átmeneti, nem túl jelentős enyhülés után ugyanis karácsony előtt ismét visszahűl az idő, és az ilyenkor szokásos átlaghőmérséklettől 2-3 fokkal hidegebb lesz. Azonban ne igyunk előre a medve bőrére, ugyanis csapadék sajnos nem igazán van kilátásban – közölte a rossz hírt a 24.hu.

Hógömb

Várjuk a fehér karácsonyt! (Fotó: Pixabay)

Maximum csak lokális csapadékra látni némi esélyt, ám ha ez valahol kialakul, az hó formájában szállhat le. Szóval lehet, hogy lesznek szerencsések, de az előrejelzések mindenesetre átlag alatti csapadékmennyiséggel számolnak. Persze a tíznapos előrejelzés még nem a legpontosabb, az OMSZ később még pontosítja, lesz-e esély végül egy kis havas, fehér karácsonyra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top