nlc.hu
Aktuális

Időjárás karácsony napján

Kelet-Magyarországon fehér a karácsony, máshol ónos eső esett

Egy melegfronti csapadékzóna érte el Magyarországot. Van, aki örül, lesz, aki nem.

Nyugat, északnyugat felől egy melegfronti csapadékzóna érte el Magyarországot. Hogy ez mit jelent? Keleten havazást és fehér karácsonyt, a Dunántúl északi felén pedig bosszúságot az ónos eső miatt.

havazás

Van, ahol fehér lesz a karácsony (Fotó: iStock)

Az Időkép híre szerint Vásárosnamény térségében nyolc centi hó hullott, de Debrecenben is fehérek a háztetők.

Az Útinform arra figyelmeztet, hogy több baleset is történt az országban és kérik az autóvezetőket, hogy az út- és a látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg sebességüket. 

A katasztrófavédelem közleménye

A meteorológiai előrejelzések szerint ónos esőre kell készülni Nógrád és Pest megye több járásában is. A meteorológiai szolgálat másodfokú, narancs riasztást adott ki.

Mielőtt az autósok útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról. Aki teheti, azokon a területeken, ahol ónos eső miatt riasztás van érvényben, ne induljon útnak. Ha elkerülhetetlen az utazás, csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival induljanak el. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalék ruhát, ásványvizet és egy kis ételt, arra az esetre, ha elakadnának, vagy hosszabb ideig kellene várakozni.

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot.

Használják a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t! Az alkalmazás ingyenesen letölthető Android, és iOS operációs rendszerű eszközökre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top