nlc.hu
Aktuális

Időjárás január 2. hete

Hóval, ónos esővel és -10 fokkal indul január 2. hete

Hétfőtől jön a -10 fok. Ha eddig hiányoltuk a telet, akkor most jól megkapjuk!

Eddig tartott a januári tavasz. 2024 első napjaiban akár 10-11 fok is volt, amihez kellemes napsütést társult. Ezt most elfelejthetjük, mert az év második hetén megérkeznek a mínuszok.

Szombaton egy mediterrán ciklon hatására sokfelé kell esőre, záporokra számítani. A délutáni órákban nyugaton egyre többfelé megélénkül, néhol megerősödik az északira, északnyugatira forduló szél, az ország más tájain csak helyenként lehetnek erősebb széllökések. Hajnalban -1 és +8, napközben 4 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, délen, délkeleten mérhetjük a magasabb értékeket – írja az Időkép.

Ami a vasárnapot illeti, érkezik az eső, a havas eső, a hó és az ónos eső is. Emellett többfelé lesz erős, viharos az északias szél. Reggel -1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk, majd délelőtt csupán egy-két fokot emelkedhet a hőmérséklet, de lesznek olyan tájaink is, ahol reggeltől kezdve hűlni fog a levegő. Délután erős lehűlés érkezik. 

Hétfőn még több helyen előfordulhat kisebb havazás, illetve hózáporok is kialakulhatnak. Délután észak felől csökkenni kezd a felhőzet. Sokfelé erős, viharos lesz az északi-északnyugati szél. Fagyos lesz a reggel, helyenként -10 fok köré hűlhet a levegő, majd napközben is csak -6 és 0 fok közötti csúcsértékeket mérhetünk.

Vagyis: sapka, sál, kesztyű, hótaposó és sok-sok türelem a közlekedésben!

Ember a jeges vízben

fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top