nlc.hu
Trend

Balaklava készítés

Utálod a sapkát, mert nem tetszik magadon? Van megoldás

Mutatunk egy trükköt, ami segít megvédeni a hajadat és a fejbőrödet a hidegtől, és még a frizurádat sem teszi tönkre. Tarts velünk!

A sapkával szembeni ellenérzés sokak életében jelen van. Egyrészt tönkreteszi a frizurát, másrészt viszket benne az ember feje, aztán ott van az is, hogy bénán áll, ahogyan az is, hogy mintát hagy a homlokon. Nincs még ennyire megosztó ruhadarab – talán csak a nejlonharisnya –, pedig sapkát ölteni télen fontos. A hideg károsítja a haj szerkezetét és fejbőrt is kiszáríthatja, ezért a hűvös időben nagyon is indokolt fejfedőt húzni, főleg, ha amúgy is fázós vagy. A sapka rengeteget tud adni a hőérzethez.

Na de, kanyarodjunk vissza a témához. Ha szeretnéd te is megvédeni a fejedet a hidegtől, de továbbra sem győztünk meg a szóban forgó ruhadarab viseléséről, akkor legalább a balaklava készítés fortélyait sajátítsd el. A balaklavának több formája létezik, most egy olyat mutatunk, ami tényleg csak a fejre korlátozódik, de ha picit szorosabban húzod meg, akkor akár az arcod elé is felhúzhatod.

Tulajdonképpen ehhez nem lesz másra szükséged, csak a sáladra, ami az alábbi TikTok videóban látható módon érdemes megkötni.

  1. Fogd meg a sálad két végét, tedd lazán a nyakad elé, majd keresztezd hátul és húzd előre a végeket.
  2. Tűrd be őket a hurokba, amit így képeztél, és igazítsd a sálat a nyakadba úgy, hogy alkalomadtán szétnyitva a fejedre tudd húzni.
  3. Ha még melegebbre vágysz, az elejét is húzd fel, egészen orrmagasságig.

A balaklava több szempontból is praktikus viselet. Nem tesz kárt a frizurában, melegít és bármikor kéznél van, ha szükség van rá. Egy esélyt mindenképp érdemes neki adni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top