nlc.hu
Trend

Diana hercegnő téli ruhái

Ezek voltak Diana hercegnő legszebb téli szettjeit

Diana hercegnő stílusa örök, így még ma is öröm megcsodálni azt a eleganciát, ahogy meg tudott jelenni. Mutatjuk a téli, karácsonyi szettjeit.

A téli divat mindig különleges, hiszen jó valamivel feldobni a hideg évszak szürkeségét, ráadásul mivel valóban meg kell védenünk magunkat a megfázástól, ezért több anyagra, több ruhadarabra van szükség. Így a divattervezők talán még jobban kiélhetik a kreativitásukat.

Persze az sem mindegy, hogy ki viseli a mutatós darabokat. Diana hercegnő nemcsak a szívek hercegnője, de igazi stílusikon is volt, nem csoda hát, hogy mind a mai napig inspirálja a királyi család tagjai és a hétköznapi emberek öltözködését is. Még Katalin hercegné is többször megpróbált Dianának öltözni.

Összegyűjtöttük a legmutatósabb téli szettjeit. Annyit elárulhatunk, hogy ha már téli divatról van szó, a legemlékezetesebbek általában az ünnepi, karácsonyi darabok.

A kék kabát

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Dianának csodásan állt a kék szín. A szövetkabátot remekül feldobja a zsebeken, illetve a felső részen található szolid, de látványos minta, és persze az is, hogy a hercegnő hozzá illő kalapot visel. A kép Windsorban készült 1981. december 25-én a Szent György-kápolna előtt a karácsonyi istentisztelet után.

Diana hercegnő kék kabátja

A zöld és a virágminta is jól passzol a kék kabáthoz (Kép: Anwar Hussein/Getty Images)

A mesebeli estélyi

Maradunk a kék színnél, de ezúttal nem egy kék kabáttal, hanem egy igazi mesébe illő estélyivel kápráztatta el a világot a walesi hercegnő. A ruhakölteményt 1985. november 25-én viselte egy londoni filmbemutatón. Az elegáns bársony- és csipkeruha egyszerre sugall előkelőséget és ünnepélyességet. 

Diana téli estélyi ruhában

Diana hercegnő lenyűgöző látványt nyújt ebben a kék estélyiben (is) (Kép: David Levenson/Getty Images)

Újabb kék gyöngyszem

Diana hercegnőnek természetesen nem csak egy kék kabátja volt. 1987-ben egy galléros, világoskék szövetkabátban jelent meg St Mary Abbots templom karácsonyi koncertjén Kensingtonban, ami alatt egyszerű fekete garbót viselt. Mellette a kis Vilmos herceg, aki akkor mindössze 5 éves volt, a Wetherby iskola egyenruháját viselte.

Diana hercegnő kék kabátban a karácsonyi koncerten

Egyszerű, mégis elegáns párosítás (Kép: Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

Sportos elegancia

Szintén 1987. decemberében Diana hercegnő Windsorban már egy különleges, sárga kockás kabátban jelent meg. Mellette Lady Rose Windsor látható, éppen akkor hagyták el a Szent György kápolnát, ahol a hagyományos december 25-ei karácsonyi mise volt, és kézen fogva sétálnak.

Diana hercegnő sárga-fekete kockás kabátban

Vége a karácsonyi misének (Kép: Terry Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

Pompázatos lila

Diana hercegnő elegáns, lila szettben

Csak úgy vonzza a szemet ez az összeállítás (Kép: Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images)

1990 karácsonyára ugrunk, amikor is a hercegnő egy újabb nagyon előnyös színt, a lilát választotta. A szettet remekül feldobják a csíkos gallérok és az elegáns lila kalap, ami bár a képen éppen nem látszik, a hercegnőnek nem volt könnyű a fején tartani, ugyanis nagyon szeles idő volt. Dianának egyébként több emlékezetes kalapja is volt. A fotó a Sandringham-templom előtt készült.

Fényes piros

A pirosról eddig nem esett szó, pedig a hercegnőnek az is nagyon jól állt. Jól is tette, hogy 1993-ban a karácsonyi fények ünnepélyes felkapcsolásához egy piros, kockás darabot választott, elegáns fekete sállal. Igazán illett az alkalomhoz. A hercegnő egyébként nemcsak a piros ruhadarabokat, de a tűzpiros körömlakkot is imádta.

Diana hercegnő piros, kockás kabátban

Diana a megjelenésével is megadta az esemény fényét (Kép: Kent Gavin/Mirrorpix/Getty Images)

Királyi karácsony

Ha már ennyit emlegettük a karácsonyt, egy kis érdekesség, hogy a királyi családban minden esetben december 24-én, pontban este hat órakor van ajándékbontás. Ez kicsit hasonló, mint a magyar hagyományban, pedig az angolszász országokban az az elterjedt szokás, hogy 25-én reggel ajándékoznak.

Még több érdekesség Diana hercegnőről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top