nlc.hu
Trend

Diana hercegnő kedvenc körömlakkja

Koppintsd le Diana hercegnő tűzpiros körömlakkját!

Diana hercegnő élen járt a szabályszegésekben, olyankor is, ha az adott szabály voltaképpen még nem is létezett.

Diana hercegnőről köztudott, hogy előszeretettel szegte meg a brit királyi ház tagjaira vonatkozó szabályokat. Akkoriban azonban, amikor bekerült az uralkodócsaládba, nem igazán létezett olyan konkrét szabály, hogy ne lakkozhatná akár tűzvörösre a körmeit. Persze leginkább azért, mert a királyi család tagjaiban addig nem sűrűn merült fel, hogy ilyesmit kellene tenniük…

Diana azonban szerette a feltűnő körömlakkokat, ami igencsak felháborította a királynőt, aki szerint a királyi család tagjaihoz az ilyesmi méltatlan. Mint ismeretes, II. Erzsébet mindig is natúr, vagy legfeljebb neutrális árnyalatra lakkozott körmökkel mutatkozott, 31 éve pedig kizárólag az Essie márka halvány rózsaszín Ballett Slippers árnyalatát viseli.

Diana hercegnő és Károly herceg 1992-ben jelentették be, hogy különválnak. Bár maga a válás hivatalosan csak 1996-ra zajlott le, az addig eltelt években a hercegnő különösen gyakran viselt vörös körömlakkot, ezzel is kifejezve, hogy szakított a királyi családdal.

Diana hercegnő 1995-ben

Diana hercegnő 1995-ben (Fotó: Anwar Hussein/Getty Images)

Valójában Diana volt az, aki miatt az uralkodócsaládban életbe lépett a visszafogott manikűrre vonatkozó szabály. Katalin hercegnét ennek megfelelően csak színtelen, vagy legfeljebb szintén az Essie cég szofisztikált Allure árnyalatával lakkozott körmökkel láthatjuk. De még a szabályszegésekben egyébként jeleskedő Meghan Markle is lemondott a sötét körömlakkokról, melyeket azelőtt, hogy Harry herceget megismerte, rendszeresen viselt.

Manikűrjeivel az utóbbi években egyedül  Eugénia yorki hercegnő mert lázadozni, ő ugyanis kifejezetten kedveli a a színes, sőt mintás manikűrt. 2015-ben például a királynő karácsonyi ebédjén vörös körmökkel jelent meg, melyeken arany hópelyhek, illetve Rudolf, a rénszarvas figyelt, míg II. Erzsébet gyémántjubileumára angol zászlós körmöket csináltatott.

Olvass még Diana hercegnőről!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top