nlc.hu
Trend

Katalin hercegné Diana ruháiban

12 alkalom, amikor Katalin hercegné Lady Dianának öltözött

Bár Katalin hercegné habitusa egészen más, mint Lady Dianáé volt, az öltözködési stílusukban rengeteg a közös pont.

Olykor érzékelhetően tudatosan, tisztelgés gyanánt, máskor talán véletlenül, de Katalin hercegné rendszeresen megidézi anyósa, Diana hercegnő jellegzetes öltözködési stílusát. Íme az a 12 alkalom, amikor szerintünk a leglátványosabb módon tette!

Szinte egyforma ruhákban

Fotók: Getty Images

Diana Spencer 1981 márciusában, egy jótékonysági gálán jelent meg először hivatalosan Károly herceg oldalán, akivel néhány héttel korábban jelentették be az eljegyzésüket. Az eseményre egy fekete, pánt nélküli, fodros mellrésszel ellátott báli ruhát választott. Katalin hercegné 2011-ben a Sun Military díjátadón tűnt fel egy hasonló stílusú Alexander McQueen estélyiben. 

A szín más, a stílus szinte ugyanaz

Fotók: Getty Images

Bár színben különbözőek, ám a szabást és a stílust tekintve szinte teljesen megegyezik Diana hercegnő sikkes kosztümje 1995-ből és Katalin hercegnéé 2011-ből. 

Estélyiben

Fotók: Getty Images

2012. május 11-én, a Royal Albert Hallban megrendezett olimpiai koncertre Katalin hercegné egy jádezöld Jenny Packham kreációban érkezett, mely árnyalatában és hatásában is igencsak emlékeztetett arra a ruhára, melyet Diana a hercegi pár 1985-ös ausztráliai körútján, egy bálon viselt. A cambridge-i hercegné egyébként 6 évvel később újra magára öltötte az estélyit a Tusk alapítvány londoni díjátadó gálája alkalmából.

Kockásban

Fotók: Getty Images

A walesi hercegné 1985-ben, Velencében viselte ezt a kockás kabátruhát a David és Elizabeth Emanuel terveződuótól. Katalin 2012-ben, az egykori iskolájában, a St Andrew’s-ban tett látogatásakor vett fel egy stílusában is színvilágában is nagyon hasonló outfitet az Alexander McQueen divatház kollekciójából.

Mindketten szeretik a pöttyöset

Fotók: Getty Images

A pöttyös holmik Diana hercegnő legnagyobb kedvencei közé tartoztak, ezt a fehér alapon fekete pöttyös Victor Edelstein összeállítást pedig különösen szerette, ugyanis háromszor is látható volt rajta nyilvános eseményeken, először az 1986-os epsomi derbin, aztán 1987-ben, egy Windsorban megrendezett lovaspóló-meccsen, majd az 1988-as ascoti derbin. Menye szintén viszonylag gyakran visel pöttyöset, ezt az alig 14 ezer forintos Topshop ruhát pedig kétszer is felvette: első alkalommal 2013 áprilisában a Warner Bros stúdiójában tett látogatására, majd pár hónappal később egy esküvőre.

Vilmos és György herceg születésekor

Fotók: Getty Images

1982-ben Diana egy kékeszöld alapon fehér pöttyös ruhában lépett ki a St. Mary’s kórház ajtaján Károly herceggel és az újszülött Vilmossal. Katalin egyértelműen néhai anyósa emléke előtt tisztelgett a ruhaválasztásával 2013-ban, amikor ugyanannak a kórháznak a lépcsőjén megmutatták a világnak első gyermeküket, az újszülött György herceget.

1981 és 2017

Fotók: Getty Images

2017-ben Vilmos és Harry hercegek, valamint Katalin hercegné a Kensington-palota csupa fehér virággal beültetett kertjében emlékeztek meg a húsz évvel korábban elhunyt Dianáról. Katalin erre az alkalomra egy pipacsmintás Prada kreációt választott, mely több tekintetben is tisztelgés volt a walesi hercegné előtt: egyrészt nagyon hasonlított arra a ruhára, melyet Diana 1981-ben, az esküvője főpróbáján viselt, másrészt a pipacs Nagy-Britanniábana a háború és a béke szimbóluma, ami a walesi hercegné életét és halálának tragikus körülményeit ismerve rá is vonatkoztatható.

Harry és Lajos herceg születésekor

Fotók: Getty Images

A hercegi pár harmadik gyermeke, Lajos herceg születésének napján Katalin szintén Dianára utalt fehér galléros, piros ruhájával, a walesi hercegné ugyanis 1985-ben, Harry herceg bemutatásakor viselt hasonló szettet. A cambridge-i hercegné öltözéke ugyanakkor máshonnan is ismerős lehetett: Roman Polanski 1968-as Rosemary gyermeke című filmjében a főszereplő, Mia Farrow ruhája is szinte pontosan ilyen volt.

Tyúklábmintásban

Fotók: Getty Images

Diana hercegnő 1990 karácsonyán, Sandringhamben vette fel ezt a piros-fehér-fekete, tyúklábmintás Moschino kosztümöt, melynél trendibbet elképzelni is nehéz lett volna akkoriban. Az öltözék 2018-as divatnak megfelelő változatát aztán Katalin hercegnén láttuk viszont a hercegi pár svédországi látogatásán, egy Catherine Walker kabát formájában.

Jellegzetes gallér

(Fotók: Getty Images)

Diana hercegnő 1984-ben, a londoni Barnados Children jótékonysági szervezetnél tett látogatáskor, illetve több más alkalommal is magára öltötte ezt a maszkulin stílusú kabátot, melyet a fekete betéttel díszített gallér tett jellegzetessé. Ugyanez az elem bukkant fel azon a szürke blézeren is, melyben Katalin 2018-ban Essexbe látogatott, szintén egy jótékonysági alapítvány meghívására.

Még a gallér is stimmel

Fotók: Getty Images

A walesi hercegné 1984-ben a Gloucestershire megyei Leckhamptonban viselte ezt a világoskék, állógalléros szövetkabátot, a hozzáillő kalappal. 35 évvel később menye, Katalin hercegné egy nagyon hasonló kabátban jelent meg férje oldalán az első, újévi misén a sandringhami Szent Mária Magdolna templomban. Még a gallér is stimmelt.

Jellegzetes fukszia

Fotók: Getty Images

Kétségkívül a fuksziaszínű, pöttyös Donald Campbell kreáció volt Diana egyik legemlékezetesebb öltözéke a hercegi pár 1983-as ausztrál körútjáról. Ezt az öltözéket idézte Katalin otfitje idén márciusban Írországban, igaz, nem fehér, hanem fekete pöttyökkel. 

Királyi stílus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top