nlc.hu
Aktuális

Újra látni vélték az alföldi fekete párducot

Most egy szolnoki garázs tetején látták a fekete párducot

Többen ismét látni vélték a fekete párducot, ami a szakemberek szerint csak egy nagyra nőtt házimacska.
Fekete párduc a mezőn

Először december elején tűnt fel a rejtélyes fekete párduc Magyarországon, a hétvégén pedig Szolnok és Újszász között vélték látni a nagymacskát, ami lassan egy hónapja kóborol az Alföldön.

A legutóbbi észlelés után valóságos „párduccunami” indult el Szolnokon és körzetében. A környéken szinte egy időben, három-négy helyen is látták az állatot  – írja a Magyar Narancs.

  • Egy bejelentő szerint Kengyelen, a Dózsa György utca végén tűnt fel a párduc;
  • másvalaki Szolnok belvárosában, egy garázs tetején látta napozni a vadállatot.

A lap úgy tudja, a szakemberek is kint voltak Szolnokon, de minden esetben macskanyomot találtak.

A helyszínen járt Kardos Roland, a Magyar Magánállatkertek Egyesületének elnöke is, aki a Facebookon azt írta: nem jár párduc Szolnok környékén.

„Leopárd vagy annak fekete színváltozatú egyedére utaló nyomokat, jeleket nem találtam (ami jelen esetben jól látható lett volna, hiszen friss hóval borított a terület), viszont egy békésen egerésző megtermett házi macska kandúrt igen. Mindezek alapján megnyugtatom a szolnoki lakosságot, hogy nem kóborol nagymacska a Széchenyi lakótelep szomszédságában” – írta Kardos Roland.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top