nlc.hu
Aktuális

Kiskunhalas környékén fekete párduc kóborol

A szakemberek megállapították, hogy egy fekete párduc kóborol Kiskunhalas környékén

A város polgármester még a hétvégén osztott meg egy felvételt a Facebook-oldalán, amin egy fekete színű nagymacska látható. A szakemberek tanulmányozták a felvételt, és azt állítják: fekete párduc kóborol Kiskunhalas környékén.

Egy fekete színű nagymacskát rögzített egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében. A videót a város polgármestere tette közzé, és azóta szakértők is ellenőrizték. Megállapították, hogy a videó nem manipulált, nem CGI-vel került oda a nagymacska, sőt azt is biztosnak vélik, hogy egy fekete párduc látható a felvételen – írja a Telex.

A fekete párducokról nem árt tudni, hogy nagyjából kutya- és macskaméretű állatokkal táplálkozik, rejtőzködő életmódot folytat és nagy terület bejárására képes, ezért sok helyen feltűnhet. Nem szabad megközelíteni, mivel kiszámíthatatlan állat, és a szakemberek szerint vélhetően emberek fogságában élt korábban. A rendőrség a külterületen élőket tájékoztatja a veszélyről.

Fekete párduc

Bagira, te vagy az? (Fotó: Pixabay)

A videó közzététele óta több bejelentés érkezett a rendőrséghez, melyek közül csak egy volt a párduchoz köthető. Az egyenruhások megtalálták az állat nyomait. A rendőrség kéri a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.​

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top