nlc.hu
Otthon

A kiskunhalasi párduc létezése

Fejlemények a kiskunhalasi párduc ügyében

Az eset komoly, viccet csinálni nem szabad belőle. Vizsgálat indul.

Szombaton délután az nlc is megírta, hogy egy nagymacska ólálkodik Kiskunhalas környékén. “Három nappal ezelőtt készült az a felvétel, amely alapján egy nagymacskát üldöznek Kiskunhalason, azóta hasonló állat nem adott életjelet magáról” – mondta el a hvg.hu-nak Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója és a Nemzeti Állatvédelmi Tanács elnöke. A felvételen négy szakember véleménye szerint fekete párduc lehet, vagy afrikai vagy indiai.

Veprik szerint nem lehet biztosra venni, hogy nem manipulált felvételről van-e szó, és ha bebizonyosodik, hogy hiteles, akkor az is elképzelhető, hogy magántartótól szökött el az állat, márpedig ha így van, akkor illegálisan tarthatták a nagymacskát.

A hatóságokkal egyeztetve most abban állapodtak meg, hogy amennyiben lokalizálni lehet a vadállatot, akkor Veprik Róbert és a Fővárosi Állatkert vezető állatorvosa Soós Endre is segítenek az állat befogásában. “Első az emberek biztonsága, ezért nem lehet elbagatellizálni az esetet, de egyelőre pánikot sem kell kelteni” – tette hozzá.

A fák között az a fekete a macska

A fák között az a fekete a macska

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top