nlc.hu
Aktuális

Sok a kérdés a fóti orvossal kapcsolatban

Sok a kérdés a verekedésbe keveredett fóti orvossal kapcsolatban

Érkezett rá panasz vagy sem, ez az egyik kérdés, amire egyelőre nincs egyértelmű válasz.

Néhány nappal ezelőtt került a hírekbe az a fóti orvos, akire ügyelet közben rátámadt egy házaspár. Később kiderült, hogy a férfi régebben bántalmazta egy kolléganőjét, és emiatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A Telex információi szerint az orvost foglalkoztató cég, az Inter-Ambulance Zrt. a botrány kirobbanása után gyorsan közölte, nem tudtak arról, hogy jogerősen elítélték a férfit, akinek a munkájára hivatalosan panasz sosem érkezett. Az, hogy a büntetésről nem tudtak, annak az is lehet az oka, hogy Lestár Ferencnek még jogerős ítélet előtt kezdődött a munkaviszonya, így amikor felvették, az erkölcsi bizonyítványa még tiszta volt, de mivel nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy mióta dolgozik náluk, lehet, hogy ezt követően vették fel. Annyi biztos, hogy az orvosi kamara, amelynek területi szervezetét elvileg értesítenie kellene a hatóságoknak arról, ha egy tagjukat jogerősen elítélték, szintén nem tudott az ügyről, a Budapest Környéki Törvényszék nem tájékoztatta őket erről. 

Férfi orvos

Fotó: Karolina Grabowska/Pexels

Ami a panaszokat illeti, Novák Hunor gyermekorvos az állítása szerint tud olyan esetről, amelyben valaki a MOK-nál és a rendőrségnél is feljelentette az orvost, mert traumát okozott egy gyermeknek, és a Telexnek állítólag többen is írtak Lestár Ferenc korábbi szakmai és/vagy viselkedésbeli hibairól.

Az is felmerült kérdésként, hogy az orvosnak van-e érvényes működési engedélye, de erre sem sikerült egyértelmű választ kapni. Mint írják, a bárki számára elérhető működési nyilvántartásában egyetlen dr. Lestár Ferenc szerepel, akinek 2009-ben lejárt a működési engedélye. Ugyanakkor, ha ennek a Lestár Ferencnek a nyilvántartási számára rákeresve a NEAK Orvos Bejelentő Programjában látható, hogy  többek között a fóti ügyeleti szolgálat orvosaként rendelkezik beutalási és gyógyszerrendelési jogosultsággal is orvosként, és ugyanezen a számon szerepel orvos a MOK adatbázisában is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top