nlc.hu
Aktuális

András hercegtől elveszik a katonai címeit

Döntöttek a Buckingham palotában: András herceget megfosztják a katonai címeitől

Reagált és döntött a Buckingham-palota az András herceg ellen felhozott vádakkal kapcsolatban.

A Buckingham-palota a Facebookon egy rövid közleményben tudatta, hogy András herceg többé nem lát el semmilyen rangjához illő feladatot a királyi család nevében. Erről maga, II. Erzsébet királynő döntött, írja a Blikk. Továbbá ez azt is jelenti, hogy így már magánemberként fog védekezni a szexuális zaklatás ügyében.

András yorki herceg és Virginia Giuffre

András herceg és Virginia Giuffre, aki beperelte a herceget.  Fotó: Getty Images

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, polgári peres eljárás vár az Egyesült Államokban András yorki hercegre, a brit uralkodó fiára, aki ellen egy amerikai nő nyújtott be keresetet szexuális erőszak vádjával. András herceg jogi képviselői megpróbálták elérni, hogy az illetékes New York-i bíróság utasítsa el a keresetet, de az eljáró bíró szerdai végzésében elvetette ezt a kezdeményezést, és szabad utat adott a bírósági eljárásnak.

Az ügy a szexuális bűncselekményekért elítélt néhai amerikai pénzember, Jeffrey Epstein és a yorki herceg egykori kapcsolatával áll összefüggésben. András hercegről, II. Erzsébet királynő 62 éves fiáról már évekkel ezelőtt kiderült, hogy közeli üzleti és baráti viszonyt ápolt Epsteinnel, aki fiatalkorú lányok sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt többször is megjárta a börtönt. Epsteint 2019 nyarán ismét őrizetbe vették hasonló vádakkal, de nem sokkal később öngyilkosságot követett el a börtöncellájában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top