nlc.hu
Aktuális

Vörös kód a hideg miatt

Vörös kód lépett életbe a hideg miatt az Alföldön

A kemény hideg miatt kiadták a vörös kódot, a szociális intézménynek be kell fogadniuk a hajléktalan vagy bajba jutott embereket.

Az emberi erőforrások minisztere elrendelte az úgynevezett vörös kódot Észak- és Dél-Alföldön, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását – jelentette be a tárca szociális ügyekért felelős államtitkára.

Az intézkedés csütörtökön 20 órától lép érvénybe egyelőre hétfő 20 óráig, azt követően, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban éjszakánként mínusz 10 fok alá esik a hőmérséklet – közölte Fülöp Attila.

Hajléktalan férfi télen

Egy hajléktalan férfi újságot olvas Debrecenben, a Vágóhíd utcai felüljáró közelében 2017. január 5-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Felhívta a figyelmet arra, hogy a hajléktalanellátó rendszer kihasználtsága országosan jelenleg 76 százalékos, a fővárosban pedig 68 százalékos. Van tehát szabad férőhely a hajléktalanszállókon, ezért arra kéri az érintetteket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást.

Az államtitkár arra kér mindenkit: ha a hideg miatt bajba jutott emberrel találkozik, hívja az illetékes diszpécserszolgálatot. A telefonszámok megtalálhatóak a kormany.hu weboldalon, illetve a közösségi média kormányzati oldalain.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top