nlc.hu
Aktuális

Szabálytalanság a 2022-es középfokú felvételi vizsgán

Botrány a középfokú felvételi vizsgán, súlyos szabálytalanság történt az egyik budapesti gimnáziumban

Félbe kellett szakítani az írásbeli felvételi vizsgát.
felvételi

Szombaton írta meg a középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkező mintegy 73 000 tanuló. A vizsgák az előző évben már bevált járványügyi előírások betartása mellett, rendben zajlottak. A vizsgák szabályszerű lebonyolítását a vizsgahelyszínek mintegy 20 százalékánál ellenőrizte a fenntartó vagy a kormányhivatal.

A MTI beszámolója szerint az egyik intézményben azonban szabálytalanságot találtak a középfokú felvételi vizsgák alatt: a magyar feladatlapokat idő előtt felbontották, ami alkalmat biztosíthatott a visszaélésre, így az adott vizsgahelyszínen a magyar írásbeli vizsgát az érintett mintegy 160 tanulónak a pótidőpontban kell megírnia.

A hvg.hu úgy tudja, a budapesti Kürt Alapítványi Gimnáziumban történt az eset. A gimnázium egyik termében felügyelő tanár 10 óra előtt pár perccel nyitotta ki a vizsgakérdéseket tartalmazó borítékot. A szülők felháborodtak a történteken, mondán egy ilyen eset miatt ennyire diák mai felvételije lehetetlenült el.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI Fotó: Rosta Tibor 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top