nlc.hu
Aktuális

Egy skót faluban áll a bál egy parkolójegy miatt

Ha 22 évig nem bírságolták meg tilosban parkolásért, most már nem fizet

A 69 éves skót férfi értetlenül áll a helyzet előtt és, ha kell bírósághoz fordul

Egy skót parkolójegy körül alakultak ki jelentős feszültségek. A történet középpontjában a 69 éves Mark Shrimpton áll, aki a dél-nyugat skóciai Mouswald nevű település közelében élte csendes életét mígnem egyik reggel, a kutyasétáltatásból hazatérve azt látta, hogy megbüntették tilosban parkolásért. A férfi azonban nem hajlandó kifizetni az összeget arra hivatkozva, hogy ő 22 éve pontosan ugyanott áll meg Volkswagen Jettájával a háza előtt és eddig még soha nem volt belőle semmilyen gond. Állítása szerint azért parkol ott évtizedek óta, mert a felesége és a lánya saját járműveikkel elfoglalják a kocsifelhajtót. Shrimptonék háza az egyetlen a Mouswaldot az A75-ös úttal összekötő szakaszon, melyen elsősorban tejszállító tartálykocsik és  nehéz tehergépjárművek közlekednek és elférnek mindenféle probléma nélkül. A férfi szerint rendőrautó is elhalad előttünk legalább napi kétszer, de eddig soha nem szóltak neki arról, hogy szabálytalanul parkol. Mark Shrimpton az ügyben felvette a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, de azt a tájékoztatást kapta, hogy a bírságot nem lehet visszavonatni.

Ha ez így van, akkor bíróságra kell mennem, mert az kizárt, hogy fizessek. Akárhogy is, tisztázni kell a helyzetet, ugyanis a jelenlegi felállás szerint az is előfordulhat, hogy mostantól akár életem végéig kapok minden nap egy újabb büntetést

– sorolta érveit a férfi a helyi sajtónak.

A büntetést a hivatalos indoklás szerint egyébként azért kapta, mert sötétedés után kivilágítatlan járművel állt egy kivilágítatlan szakaszon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top